Gelezen in het BD

5 sep 2005 - 10:28 - Van onze verslaggever: Internetredactie

Volgens Wouter ter Haar, die een kolom had geschreven in het Brabants Dagblad afgelopen zaterdag, heben wij de ziekenhuisbeddenrace in Herpen georganiseerd en ook nog een prijs gewonnen. Zie kolom hieronder.

Heeft de internetredactie soms iets gemist???


Ziekenhuis


door Wouter ter Haar

Zaterdag 3 september 2005 - Ergens halverwege de vakantie kreeg ik in Frankrijk plotseling telefoon uit Herpen. Had niet gedacht dat ze me vanuit Herpen op die Franse afgelegen camping zouden kunnen bereiken.

Wie ik aan de telefoon had, is me nog onduidelijk. Maar om zijn vraag moest ik op die Franse camping, waar het zonnetje lekker scheen en de wijn opperbest smaakte, hardop lachen. Hij wilde weten of ik mee wilde doen aan de eerste Herpense Ziekenhuisbeddenrace. En hij meende het nog serieus ook.

Bij thuiskomst bladerde ik door de vakantiekranten en las dat de organiserende carnavalsclub Ge kunt me wâ hoge ogen heeft gegooid bij deze enerverende wedstrijd. En ook de club Jong Bônne won een prijs omdat ze, geheel in stijl, een heus operatieteam een bed voort lieten duwen. Ik geloof niet dat ik iets gemist heb en ben blij dat ik niet stante pede de terugreis heb aanvaard om ook in een ziekenhuisbed te gaan liggen en me vervolgens voort te laten duwen door een paar malloten.
De ziekenhuisbeddenrace gaat in deze regio onverminderd door. Over geen onderwerp wordt de laatste maanden zoveel gesproken als over de toekomst van het ziekenhuis. Zoveel dat het zo langzamerhand slecht is voor de volksgezondheid. Ik ken mensen in mijn omgeving die spontaan koortsaanvallen krijgen als er gesproken wordt over Bernhoven. Of mensen die diarree-verschijnselen vertonen als het over de vestigingsplek van het nieuwe ziekenhuis gaat.

En het is allemaal nog erg besmettelijk ook. Als het zo doorgaat ligt straks echt iedereen in het ziekenhuis.

De race om de ziekenhuisbedden is ziekmakend. In Oss buitelen de voor- en tegenstanders van het nieuwe ziekenhuis op uitermate ongezonde wijze over elkaar heen. Daar wordt het zo langzamerhand haat en nijd. En wie wordt daar nu beter van? In Veghel liggen ze langzamerhand op apegapen en moeten ze aan het infuus. In Uden zitten ze te bibberen in de wachtkamer.

Waar moet het toch naar toe met dat ziekenhuis? Iedereen roept maar wat en menigeen stelt het hospitaal niet te kunnen missen en doet een voorstel voor een plek. Ik weet ook nog wel wat plekken. Bijvoorbeeld Ravenstein. Op de plek van die horizonvervuilende meelfabriek van Meulemans heb je mooi uitzicht over de Maas als je terug komt van de intensive care. Ook Lith zou kunnen, mits daar de politiek eindelijk door één deur kan. In Nuland of Geffen weet ik ook nog wel een aardige stek. Lekker aan de nieuwe snelweg. Oijen biedt ook mogelijkheden. Daar ligt al een paar maand een terrein braak.

Maar de beste optie is natuurlijk Herpen. Want daar kunnen ze als geen ander met ziekenhuisbedden door de gangen racen. Ik ben voor het ziekenhuis in Herpen!

  • Bron: Brabants Dagblad

    [ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

  •  
    © Copyright 1997-2024 - Chris Kamps