Artikel over de Langelse pronkzitting

23 jan 2006 - 18:25 - Van onze verslaggever: Brabants Dagblad

Een aantal acts op de pronkzittingen in Overlangel had wat kernachtiger mogen zijn, maar dat is ook meteen de enige kritische noot die er gekraakt mag worden. In twee avonden genoten ruim vierhonderd bezoekers van de openingsdans van- na zestien jaar – heropgerichte Nachtvlinderkes en van de rake, scherpe buuts van René van Griensven die bijna alle inwoners op de hak nam, Toon van der Loop die als hardloper weer de nodige woordgrappen maakte. Voorzitter Bernie van Eldijk was zelf in de ton gaan staan om blaaskapel ’s KON, die de avonden muzikaal ondersteunt, humoristisch toe te spreken. Jan Jansen maakte dit keer als boer Harms zijn escapades met zijn Poolse vrouw wereldkundig.

Absoluut hoogtepunt was de act van de broer van Prins Lambert, Tiny Reijs. Als oud-inwoner van Neerloon haalde hij niet alleen het dorp erdoor maar vooral zijn eigen familie moest het, tot grote hilariteit, ontgelden. CV Plog deelde als Omroep Walraven stevige prikkels uit aan dorpsgenoten, zoals Herman Voet, Jan Reijs en kastelein Gertjan Jansen die een grote vrachtwagen vol illegaal vuurwerk inlaadden.

Heel treffend was ook de, met beelden versterkte ode, aan de dorpen door Lange Hent en Big Willem. Marij van Gaal en Marja Vos zongen, eveneens met mooie plaatjes, de scheidende kastelein van Neerloon lof toe. Ilse en Kaat (Brands) fantaseerde er op los terwijl zij als superdikke dames lagen te zonnen op het Keentse strand.

Mooie imitaties ware er van CV Nog Efkes die een eigen brugemèster wilden kiezen. Bekende figuren zoals plaatselijk raadslid Gerda van der Linden en regelaar Bé Kamps werden fijntjes op de plaats gezet. Altijd van de partij is de raad van elf, dit keer met een ludieke kunstzwemact en de dames van de raad die als sollicitanten een contract voor dames van lichte zeden bestudeerden.

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
© Copyright 1997-2023 - Chris Kamps