Vandaag in het Brabants Dagblad

22 jan 2008 - 8:03 - Van onze verslaggever: Chris

OVERLANGEL – Vriend en vijand in de Petjesbar in Overlangel waren het erover eens: de act van Thomas Strik en Hendrik Jan Megens, van Ge Kunt Me Wâ, was het hoogtepunt van de pronkzitting. Het duo maakte op muzikale wijze duidelijk dat in het Nachtgraversrijk iedereen gelijk is. Alle inwoners passeerden de revue.

De zittingen kenden bijna een overdaad aan tonpraters die ieder op hun eigen wijze actuele zaken belichtten en bewoners op de korrel namen. Karin van Haren zette de zaak op scherp als terrorist, Tini ofwel Thijs Reijs wist onder meer te melden dat boer Theo Lam wel erg rigoureus te werk gaat bij het controleren of zijn hooi wel droog was: hij hield er een vlammetje bij en zijn halve perceel brandde af! Frank van den Berg paste bekende moppen toe op markante plaatselijke figuren en ook René van Griensven nam dorpsgenoten op de hak. Jan Jansen kwam op als duivenmelker, zijn grappen waren grotendeels te kwalificeren als schuin. Nog Efkes zat aan de stamtafel, met kastelein Gert Jan Jansen.

Voor het showgedeelte zorgden de jonge dansgroep de Nachtvlinderkes met een mooie country- achtige dans en de leden van de raad van elf waren Schotse doedelzakkers en trommelaars. Gauw Blauw stond er fraai op met hun pollepels waarmee een zestal leden ingenieus, via een om de knieën geknoopte theedoek synchroon muziek maakten. Cv Plog en blaaskapel ‘t Kon besloten de avond met een meezingmedley.

Brabants Dagblad

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
© Copyright 1997-2024 - Chris Kamps