Tot Ons Genoegen promoveerde glansrijk naar de hoofdklasse

4 mrt 2009 - 9:47 - Van onze verslaggever: Bert van der Linden

OVERLANGEL - Uitgerekend op het veld van voetbalclub OKSV, vernamen de speelsters van korfbalclub TOG uit Overlangel afgelopen zondag dat ze naar de hoofdklasse van het zaalkorfbal waren gepromoveerd. Twee uur daarvoor had het sportieve achttal in sporthal De Hoge Graaf in Ravenstein Tuldania uit Esbeek een lesje korfbal geleerd, maar daarmee waren ze nog geen kampioen. Eerst moest de directe concurrent, Oranje Wit uit Leunen (Limburg) nog verliezen. "Toen we het verlossende telefoontje kregen barstte er tussen het voetbalpubliek een spontaan gejuich los", vertelt teamleidster Hannie Voet (50), nog naglunderend. "Het was dan ook echt een ontlading. We hebben er zo hard voor gewerkt en er als team alles voor opzij gezet", beaamt Renate Pashouwers (28). Zij is sinds vorig voorjaar de aanvoerster van TOG en volgde daarin Hanny van Dijk op. Voor haar kwam door een auto- ongeluk een abrupt einde aan het korfbal.

Zowel Hannie als Renate zijn TOG-ers in hart en nieren. Beiden ervoeren de benoeming tot sportclub van het jaar 2007 als een kroon op de prestaties van deze kleine club. Hannie Voet: "Uitgerekend na deze erkenning ging het mis met de prestaties. In zowel het tweede deel van de zaalcompetitie als de veldcompetitie vielen we buiten de prijzen."

"We kwamen ook nog zonder de trainer. Daarom hadden we voor dit seizoen de lat ook niet al te hoog gelegd", zegt Renate. " In de overgangsklasse blijven was ons enig doel. In de veldcompetitie lukte dat aardig. We staan nu op de derde plaats."

Veel respect hebben de dames voor de tachtigjarige korfbaltechnicus Ad van Heumen die als interim coach flink heeft bijgedragen aan het succes. Maar ook de totale inzet van het team dat door blessures momenteel slechts uit acht personen bestaat, heeft tot het succes geleid. "Ondanks onze smalle basis zullen we ook in de rest van de veldcompetitie gaan voor wat we waard zijn. Nu gaan we voor de dubbel", klinkt het met volle overtuiging.



Brabants Dagblad

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
© Copyright 1997-2024 - Chris Kamps