27 jul 2003 - 20:42 - Van onze verslaggever: Anniecke

Zondag 13 juli was het zover. De dag waar menigeen naar heeft uitgekeken. De dag waarop het Beach Volleybaltoernooi in Herpen plaatsvond. Vanuit Herpen en omstreken waren vele teams vertegenwoordigd die er allemaal voor gezorgd hebben, dat deze dag een gezellige, maar vooral sportieve dag is geworden.

Ook wij waren van de partij en wel met twee teams. Team 1 werd vertegenwoordigd door Susan, Paul, Thomas Strik, Hend en Nathalie. Team 2 door Chris, Maikel, Renate, Margriet, Jochem en Anniecke

Team 1 heeft een staaltje vakmanschap laten zien, wat betreft volleyballen, waar team 2 nog veel van kan leren. Waar zij de eerste wedstrijd, helaas door tijdgebrek en echt niet door slecht spel, gelijkspeelde, liet team 2 al meteen de eerste punten liggen door te verliezen. In de pauze werd, onder het genot van een heerlijke, koude, goudgele rakker, druk gesproken over hoe te spelen en welke strategie er toegepast moest worden om de volgende wedstrijd te winnen. Helaas had al dat gel*l geen succes, want na twee wedstrijden stond team 2 nog steeds op nul punten.

Goed, de strategie moest opnieuw bepaald worden. Terwijl er weer een blaadje bier werd besteld, werd besloten, dat Margriet beter moest vissen, Anniecke niet meer ‘los’ mocht roepen, dat Jochem maar met zijn lange lichaam bij het net moest blijven staan, Maikel niet meer zo lomp mocht slaan, Renate moest proberen punten te scoren met haar goede opslag en dat Chris de fouten van Anniecke moest zien op te lossen.

En ja, de nieuwe strategie werkte, want de derde wedstrijd, tegen Sports, werd gewonnen! Dit werd natuurlijk gevierd met, je raadt het al, een heerlijk lekker pilsje. Alleen nadat wij de vierde en de vijfde wedstrijd weer met een nederlaag moesten bekopen, begonnen wij ons toch af te vragen of het nu misschien aan het vele bier lag, dat wij steeds verloren of dat Sports wellicht nog slechter speelde dan wij! Nu, de kwartfinale was voor ons geen optie meer, dus gingen wij voor de ‘poedelprijs’.

De laatste wedstrijd brak aan en zonder enige strategie of speltactiek stonden wij op het veld. En zie daar, we wonnen en goed ook. De tegenpartij had geen schijn van kans tegen ons goede spel en het ene punt na de andere werd gemaakt. Dit betekende helaas wel, dat nu ook de ‘poedelprijs’ aan onze neus voorbij ging. Maar ach, met een pilsje in de hand ben je dat ook zo weer vergeten.

Zoals je kunt lezen, was het een hartstikke leuke dag, waarbij het bier rijkelijk heeft gevloeid, wat ons spel niet echt ten goede kwam. Dus voor volgend jaar gaan wij met z’n allen aan de AA drank en wellicht dat wij dan de kwartfinales nog wel halen! (Of waren we gewoon echt zo slecht?)

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
© Copyright 1997-2024 - Chris Kamps