28 feb 2006 - 15:58 - Van onze verslaggever: Chris

Dinsdag 28 februari 2006 - Mede met dank aan Herpen en de inbreng van de jeugd, was de optocht in Overlangel gisteren weer het bekijken waard.

'Welkom in de middeleeuwen' van cv Gauw Blauw uit Overlangel, compleet met jonkvrouwen, ridders, een omroeper en een varken aan het spit.

Niet alle praalwagens die zondag door Herpen trokken, waren gisterenmorgen in Overlangel present. Toch was het dankzij de wederzijdse inbreng een prachtige optocht met ware bouwtechnisch hoogstandjes.

Verder was er ook weer de ludieke inbreng van de loopgroepen en -groepjes. Zoals het trio van het carnavalsbestuur dat al fietsend frikadellen uitdeelde om daarmee aan te geven dat prins Lambert een grote voorkeur heeft voor deze vette hap.

De grootste aandacht ging natuurlijk toch uit naar de grote wagens. Ge Kunt Me Wa had ter gelegenheid van het elfjarig bestaan een prachtige wagen met een luchtballon en vliegtuigen. Daaromheen voerden de sjieke stewardessen een prachtige show uit waarop spontaan applaus volgde. Ook Gauw Blauw, die terugkeerden naar de middeleeuwen, hadden een hele show waarbij de heraut en de jonkvrouwen uit de stadspoort schreden.

Cv Plog, vorig jaar nog goed voor de eerste prijs, kwam met Napoleon op het paard met als thema dat hij eigenlijk uit Herpen kwam want het was een Bôn’aparte, refererend aan het Bônneland Herpen.

Ook de Feestbeestuh, Noit Zat, en andere grote bouwers kwamen weer met ludieke thema’s zoals beestachtig carnaval en een reuzenrad met spreekwoorden. De Schaafloepers die in Herpen een gedeelde eerste prijs hadden, lieten het ook in Overlangel op rolletjes lopen. Hoog boven het publiek liepen de leden van deze groep in een stel rolwielen, geflankeerd door grote carnavalskoppen.

Maar ook de jeugd liet zich niet onbetuigd. De weggelopen koeien van Theo van Casteren, het carnavalsfeest dat de Jong Bônne met drie poppen uitbeeldden, de oud-Hollandse wagen van Maf mar Moi, de muziekvereniging van Moi Gekloi, de Wok van de Feestbônne, het MSN café, de roze wagen van Flodder en vele andere creaties maakten de Overlangelse optocht weer tot een lust voor het publiek.

Bron: Brabants Dagblad

[ Vorige ] - [ Terug ] - [ Volgende ]

 
© Copyright 1997-2024 - Chris Kamps