Na het carnaval van 1997 werd er weer iemand lid van onze groep. Het groepstotaal is daardoor op 19 jongeren gekomen. Na al het meedoen met de activiteiten begonnen we op 27 oktober 1997 voor het eerst met de schuur in orde te brengen voor het begin van de bouw. De schuur was geregeld door C.V. De Nachtgravers en dat kwam goed uit, want we konden niet meer bouwen bij Piet Voet door de erge varkenspest. Het was heel erg gezellig in de schuur samen met C.V. Gauw Blauw. Ons thema van dat jaar was: schaken. Met als zin:

"Tegenwoordig kost uitgaan steeds meer knaken,
daarom gaan wij liever een potje schaken."

Dit is een overzichtsfoto van de wagen midden in het stadje van Ravenstein. We hadden een hele grote koning op een paard gemaakt en daarachter zat een grote koningin op een toren. De wagen zelf was een heel erg groot schaakbord. De wagen was zo groot en hoog dat we de wagen net met de hoogwerker, (die 8 meter hoog kan) van Loonbedrijf Van Eldijk uit Neerloon bestuurd door Henri van Haren van C.V. Gauw Blauw, op konden zetten. Verder was er nog een heftruck bij die bestuurd werd door Theo van Oosteren en Loek. Het was een hele prestatie van ons dat we zo konden bouwen.
Alleen jammer dat na de optocht van Ravenstein de kop van de koningin omboog, zodat ze een beetje zielig erbij hing.
Hier wordt de wagen opgezet in Overlangel. Chris zit boven in de kraan, Jochem en Thomas S. boven op de heftruck en Loek achter het stuur. De rest zit te kijken of het allemaal wel goed gaat. Toch was onze wagen volgens de jury en het publiek de mooiste wagen die er aan meedeed, want we wonnen de eerste plaats bij de grote wagens Senioren in Ravenstein. Toen de prijsuitreiking bezig was, was Piet van de Rijdt ondertussen met nog enkele van de groep druk bezig de wagen weer in orde te krijgen voor de optocht de dag erna, die van Overlangel. Het lassen moesten heel erg voorzichtig gebeuren anders zou de wagen in de brand vliegen. Alleen na het opzetten van de hele wagen boog het weer om, het kon niet beter gemaakt worden, want dan zou de hele wagen afbranden en dat wilde we ook niet. Maar we werden toch 7e van de 11, wat voor de eerste keer mee doen bij de senioren in Overlangel toch een prestatie is, omdat er zoveel grote wagens aan meedoen. Ondanks de tegenvaller van de koninginskop was het zeker een carnaval om nooit te vergeten.

© Copyright Hendrik-Jan Megens
Deze tekeningen zijn gemaakt door Hendrik-Jan, onze vaste tekenaar en ontwerper van de groep, zoals je ook kunt zien is het verschil tussen de tekeningen en de echte poppen niet zo heel erg groot. Verder is nog op te merken, dat er toch nog veel kan veranderen als je een tekening hebt, qua kleuren, ten opzichte van het eindresultaat.