Meteen na carnaval zijn we in de weer gegaan samen met C.V. Gauw Blauw, C.V. Nog Efkes,Jeugdbelangen en C.V. De Nachtgravers om de schuur te behouden, zodat we nog konden bouwen. We zijn toen een paar keer bij de gemeente-commissie-vergaderingen geweest om te horen wat ze erover te vertellen hadden. Blijkbaar had het allemaal geholpen, want uiteindelijk kregen we van de (nu) ex-voorzitter van C.V. De Nachtgravers , Jan van de Burght (22 jaar voorzitter geweest!!!), te horen dat we toch weer voor een half jaartje in de schuur mochten.
JAN BEDANKT!!!
Wij waren ontzettend blij en we zijn meteen begonnen met bouwen, want de tekeningen van het ontwerp, die we een paar weken daarvoor bij een vergadering hadden bedacht, waren al klaar. Na lang bouwen en stressen (vooral op het eind), kwam er weer een mooie wagen uit de schuur rollen. Dit jaar waren we erg benieuwd wat ons het komende jaar 2000 zou geven, daarom hadden wij drie oude mythe laten herleven. Voorop stond een hulk, ons pronkstuk van de wagen, die al dreigend iedereen stond op te wachten. Middenin stond een (modern) elfje een beetje te dansen vanuit een lelie en achterop stond een ontzettend mooie draak.

De spreuk was:
 

Benieuwd naar wat het nieuwe millenium ons zal geven,
Laten wij de oude mythen nog even herleven.
DE draak Allebei de optochten (die van Ravenstein en die van Overlangel) waren geweldig. Het was goed weer en we hadden erg veel lol. Alleen jammer dat we geen eerste waren geworden in Ravenstein, want we werden terleurstellend tweede achter C.V. De Taphangers, maar WIJ hebben niet geprotesteerd. Maar alles werd weer goed gemaakt door de vijfde plaats in Overlangel, waar alleen maar mooie grote wagens meededen. We eindigden achter alleen maar mooie wagens zoals die van C.V. Gauw Blauw, C.V. Plog en C.V. De Schaaflopers. Vorige jaar waren we nog zevende, dus het ziet er goed uit voor de toekomst.
Al met al was het een geslaagd carnaval om niet snel te vergeten.
Hierbij willen wij iedereen bedanken die ons dit jaar weer geholpen heeft:
Henry van Haren die dit jaar weer onze wagen weer opgezet met de kraan van Loonbedrijf Van Eldijk , Gerben Siebers en Paul Goets die het onderstel met lichamen en de kar, die geleend was van dhr. Lam, met alle koppen erop naar Ravenstein hebben vervoerd. Verder ook Ferry Voet die ons tijdens het afbreken van de wagen dinsdags geholpen heeft met z'n tractor. Verder natuurlijk (niet te vergeten) ook C.V. Gauw Blauw voor de geweldige sfeer in de schuur (volgend jaar weer?!?!).
Een van de bezigheden onder de optocht

Zonder al hun steun was het natuurlijk
allemaal niet gelukt!!!

De hulk, die Loek aan het bewegen is net na het opzetten, met het voorbord

Allemaal heel erg
BEDANKT!

Tekening van de hulk, zoals Hendrik-Jan die gemaakt heeft. Tekening van het elfje, zoals Hendrik-Jan die ontworpen heeft. Tekening van de draak, zoals Hendrik-Jan die getekend heeft.
© Copyright Hendrik-Jan Megens
Deze tekeningen zijn gemaakt door Hendrik-Jan, onze vaste tekenaar en ontwerper van de groep, zoals je ook kunt zien is het verschil tussen de tekeningen en de echte poppen niet zo heel erg groot. Dit wil toch heel wat zeggen over de kwaliteit van onze bouwkunsten, en dan moet er natuurlijk niet vergeten worden dat onze enige echte laskoning Loek, de buisjes allemaal erg stevig aan elkaar vast heeft gemaakt, wat niemand verwacht had, van de andere carnavalsverenigingen, maar wij hebben gewoon vertrouwen gehad in Loek dus is het allemaal goed gekomen.