Op vrijdag 2 april 1999 hebben we een vergadering gehad en hebben we heel wat besloten. We hebben er weer een nieuw lid bij, waardoor we op een ledenaantal van 27 komen.
Dit jaar is Chris gestopt als penningmeester en heeft deze taak aan Thomas L. gegeven. Verder hebben we een bestuur gekregen met als voorzitter Loek, penningmeester Thomas L. en secretaris Rosalinde. Verder zitten er nog in het bestuur elk hoofd van een commissie, en dat zijn: Margriet (Activiteiten), Hendrik-Jan (Verf / plak / etc.) , Renate (Presentatie / kleding / etc.) en Paul (Geluid voor op de wagen).

Nadat we lang in onzekerheid hadden gezeten, kregen we woensdag 13 oktober 1999 te horen dat we de schuur weer voor een jaartje mogen gebruiken. Meteen daarna is er een vergadering uitgeschreven en tijdens deze vergadering was er besloten dat ons thema voor dit jaar "Muziek" was. Meteen daarna zijn we begonnen met het bouwen van de wagen.

Na veel maanden hard gewerkt te hebben aan de carnavalswagen waren we ook ontzettend trots op de wagen die uit de schuur kwam rollen. Vooral de laatste dagen waren heel erg stressen.

Voor op de wagen hadden we een jazzorkestje gemaakt van drie negers. En van de negers had een trompet in z'n handen, de andere zat met een contrabas en de laatste stond saxofoon te spelen. Deze drie draaiden naar het publiek toe. Iedereen vond het orkestje er heel erg mooi uit zien. Zelf vonden we dat natuurlijk ook.
Middenin hadden we een hardrocker gemaakt met een elektrische gitaar in de handen. Met deze pop hadden we het Brabants Dagblad gehaald. Hij stond op een klein sterretje die meedraaide en het geheel draaide weer over een grote ster. Een soort showster kon je het wel noemen. De hele kop zat vol moet tatoeages die erg mooi en realistisch waren.

Achterop hadden we een in n week tijd een DJ gemaakt. Hij zat op een grote platenspeler die schuin op de wagen lag. De DJ draaiden met de plaat mee, waardoor het een heel mooi effect kreeg. Hij had over n vinger een plaat zitten die hij met de andere hand aan scratchen was.

Onze spreuk van dit jaar was:

Jazz, hiphop en hardrock door elkaar,
met carnaval kan alles dus feesten maar

Met de wagen hadden we eindelijk weer de 1e prijs in Ravenstein gewonnen. Tijdens de prijsuitreiking gaven we de wisselbeker als cadeau aan C.V. De Taphangers uit Ravenstein, omdat zij elf jaar bestonden.

In Overlangel hadden we pech. Een half uur voor de optocht kregen we twee lekke banden, waardoor het niet mogelijk was om de wagen op de normale manier met de hand voor bewegen. Hierdoor moest Rosalinde hun tractor voor de wagen zetten, waardoor we dus punten gemist hoogstwaarschijnlijk gemist hadden. Uiteindelijk waren we toch nog vijfde geindigd van de elf wagens.

Tussen de nummer 2 en 3 zat een puntenverschil van 2 punten; tussen 3 en 4 maar een half puntje en tussen nummer 4 en 5 zat ook maar anderhalve punt. Met andere woorden als we geen lekke banden hadden gehad dan kon het best zo zijn dat we tweede waren geworden, maar het is niet anders en we gunnen het die andere wel hoor. Het blijft toch jammer en vijfde worden in Overlangel is ook knap.

We kunnen in ieder geval zeggen dat we heel erg trots waren op onze wagen en dat een fantastisch mooi carnaval hebben gehad.

Hierbij willen wij iedereen bedanken die ons dit jaar weer geholpen hebben:

  • Zoals elk jaar maar weer blijkt kunnen we niet zonder Henri van Haren (op foto hiernaast) voor het opbouwen van onze wagen tijdens de proefopbouw, voor en na de optochten met de kraan van Loonbedrijf Van Eldijk.
  • Hans voor het vervoer van de koppen met een tractor en een grote platte kar van dhr. Lam van en naar Overlangel toe.
  • Herbert Vos voor het assisteren met z'n loader tijdens het opbouwen van de wagen bij beide optochten.
  • Fam. Reys/Rutten voor de "overlast" en het water wat we er steeds haalden.
  • Arno voor het gebruik van het hetelucht kanon.
  • Theo van Oosteren voor het leveren van de steigers.
  • Hans van Summeren voor het leveren van het lasapparaat.

Zonder al hun steun was het natuurlijk allemaal niet gelukt!!!

En natuurlijk vergeten we C.V. Gauw Blauw en C.V. Nog Efkes niet voor het gezellig bouwen in de schuur. Tijdens de bouw zaten we met vijf carnavalsverenigingen in dezelfde schuur. Twee juniorengroepen en drie seniorengroepen, waaronder C.V. Gauw Blauw en C.V. Nog Efkes. Het was weer ouderwets gezellig in de schuur en we hielpen elkaar waar het nodig was. Er hing een positieve concurrentiesfeer in de schuur.
Volgend jaar weer????

Allemaal heel erg
BEDANKT!
1.C.V. Ge Kunt Me W!Muziek
2.C.V. De ZoekbiggenCursus wagenbouwen
3.C.V. De TaphangersElf jaar Taphangers
1.C.V. De SchaafloepersGenetische manipulatie
2.C.V. Krek Nie Gek Millenium
3.C.V. Plog Van de kaart
4.C.V. Gauw Blauw Met carnaval laten we de bull de boel
5.C.V. Ge Kunt Me W!Muziek
8.C.V. Nog Efkes Kabouters
© Copyright Hendrik-Jan Megens

[ Verslag carnaval 2000 ] - [ Verslag uiteten 2000 ]